• Onze school is een bewegingsgezinde kleuterschool. We vinden veel bewegen belangrijk. 

  Bewegen komt bij ons veel aan bod, een aantal voorbeelden:

  • Zo zijn er de bewegingslessen, 2 maal per week gaan de kleuters per klas in de turnzaal bewegen. Deze lessen worden door een turnjuf gegeven. De peuters oefenen verschillende bewegingen en vaardigheden. Balvaardigheid, evenwicht, klimmen en klauteren, kruipen, tikspelletjes, dansjes en nog zoveel meer.
  • Ook tijden de klasmomenten wordt er regelmatig aandacht besteed aan het bewegen. De kleuters krijgen in de klas de mogelijkheid om in een bewegingshoekje, in de gang of buiten in de tuintjes te spelen. Hier zijn ook kleine bewegingsmaterialen zoals hoepels en balletjes aanwezig. Per leeftijd krijgen ze ook aangepaste bewegingsoefeningen volgens de “Bodymap” methode. Deze oefeningen zorgen ervoor dat er verschillende vaardigheden geoefend en gestimuleerd worden. Zo kunnen de kleuters zich volop ontwikkelen.
  • Het fietsen wordt geoefend tijdens het wekelijks fietsuurtje. Dit gaat per klas door op een vast moment. In het derde trimester wordt er tijdens enkele bewegingslessen nog eens extra aandacht besteed aan fietsvaardigheden.
  • De oudste kleuters gaan in het derde trimester twee maal zwemmen.
  • Natuurlijk worden de kleuters tijdens de pauze zoveel mogelijk gestimuleerd tot spelen en bewegen. op de speelplaats staat er een speeltoestel met glijbaan en een zandbak. ook zijn er ballen en speelbanden.

  Je ziet, in onze school wordt er naar hartenlust bewogen!!!